5 Tips

Stel, je hebt een voetbal ontworpen die niet lek kan gaan; een fantastisch idee dat je middels crowdfunding wil financieren. Het hebben van een goed idee is geen garantie dat voor een succesvolle crowdfundingcampagne. Hoewel er geen formule bestaat die crowdfund-succes garandeert zijn er een aantal facetten waar je rekening mee moet houden.

Tip 1: bereik je doelgroep
Bedenk goed welke mensen jouw product mogelijk interessant vinden. In het geval van de ‘niet-lek-gaande-voetbal’ zijn dit waarschijnlijk sportievelingen. Breng je idee aan de man door potentiële investeerders te informeren middels voetbalfora of door voetbalclubs persoonlijk te bezoeken. Daarnaast zijn er natuurlijk verschillende online crowdfundplatformen waar je je idee kunt presenteren.

Tip 2: verplaats je in de investeerder
Stel je zelf eerst eens de volgende vraag: waarom zou ik zelf geld willen investeren? Mensen zullen nooit zomaar geld geven, ze willen er altijd iets voor terug hebben. Wat heb jij hen te bieden? Het vooruitzicht om (bijna) nooit meer een voetbal te hoeven kopen. Benadruk het voordeel voor de investeerder, crowdfunding wordt zo ruilen in plaats van bedelen!

Tip 3: creëer binding met je ‘crowd’
Het realiseren van jouw fantastische idee valt of staat met de welwillendheid en loyaliteit van investeerders. Zonder ‘crowd’ geen ‘funding’ en zonder ‘funding’ geen futuristische voetbal. Ga dus vooral zelf langs bij voetbalclubs. Maak een praatje met potentiële donateurs, houd ze op de hoogte van je vorderingen. Dit vergroot de kans dat mensen vaker geld geven of vrienden over je supervoetbal vertellen waardoor je community blijft groeien!

Tip 4: verkoop jezelf
De ‘gunfactor’ kan van grote waarde zijn als het gaat om het werven van donateurs. Hoe vaak heb jij je op straat ingeschreven voor een goed doel omdat de werver zo’n lieve glimlach had? Veel mensen steunen in de eerste plaats een persoon, dan pas het idee.

Tip 5: Trek niet te veel tijd uit
Het is van groot belang om een strakke, korte deadline te hanteren als het gaat om het inzamelen van je beoogde bedrag. Uit onderzoek van crowdfundplatform Kickstarter is gebleken dat projecten die een korte periode hebben uitgetrokken om het bedrag in te zamelen vaker succesvol zijn. Dit heeft echter niks te maken met de ambitie van een project. Uit dat zelfde onderzoek is namelijk bekleken dat projecten verreweg het meeste geld ontvangen aan het begin en het einde van de inzameling. Wanneer je te veel tijd uittrekt loop je het risico je momentum te verliezen, mensen die in het begin bereid waren geld te doneren zullen eerder extra geld geven als de deadline over dertig dagen is dan wanneer de deadline over drie maanden is.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s